Vesti

Podela paketa 03. 06. 2016

podela 1Akcija pomoći najsiromašnijim građanima u mesecu Ramazanu  i ovog puta sprovodi se pod pokroviteljstvom same aktivnosti fonda i 
ambasade Kuvajta. Uz pomoć studenata i članova kao i građana do domova korisnika distribuirano je preko 400  paketa u težini 15 kg. Važno je naglasiti da je sredstva za pakete obezbedio ambasador Kuvajta Jususf Ahmed Abduselam i Turski crveni polumesec kao podrška fondu. Takođe  HNKA sprovodi akciju '' I TI MOŽEŠ '' gde se u najprestižnijim marketima Novog Pazara nalaze korpe za prikupljanje naminica za siromašne i ovim povodom se HNKA zahvaljuje svi građanima dobrog srca koji učestvuju i udeljuju.

 

Podela paketa HNKA 23.12.2015.

 ppAkcija pomoći najsiromašnijim građanima i ovog puta sprovodi se pod pokroviteljstvom  same aktivnosti fonda. Uz pomoć studenata i članova do domova korisnika distribuirano je 175 paketa. Važno je naglasiti da je sredstva za 20 paketa obezbedio ambasador Kuvajta Jususf Ahmed Abduselam lično kao znak kontinuirane podrške fonda.
Jedan od pricipa HNKA jeste da se ne snimaju oni kojima se pruža pomoć.
RTV
 

 

Donacija aparata Mostaru

11082931 457316587749057 1967464002 nNa carini u Sarajevu delegacija fonda preuzela je aparat koji je namenjen za regionalni medicinski centar  u Mostaru,aparat je vredan preko  100 000eura.Predsednik  fonda  Ruzdija Agusevic  je na predlog  federalnog  ministarstva  zdravstva  regionalnom medicinskom centru  u Mostaru  dr.Safet  Mujic  donirao hemijski  analizator  jer je njima bio najpotrebniji.Agusevic je istakao zadovoljstvo  sto je aparat dosao na pravom mestu .

Opširnije...Donacija aparata Mostaru

Poseta ambasadi Nemačke

11051297 457311511082898 1715564601 nDa bi emitovanju svoje aktivnosti na televiziji B92 pomogli akciju „I ti možeš“, i upoznali građane Srbije o ciljevima Fonda HNKA predstavnicima ove televizije predstavljene su dosadašnje aktivnosti ove humanitarne fondacije. U sklopu televizije postoji i fondacija B92, koja ima isti cilj kao i ovaj novo pazarski fond da pomogne građanima kada im je potrebno.

Članovi i studenti Fonda posetili su i Nemačku ambasadu  gde su razgovarali o dozvoli studenata, da u organizovanom obilasku Nemačke koji je predviđen sledećeg meseca posete i parlament ove države. Predstavnicima Nemačkog fondau Beogradu, takođe su predstavljene aktivnosti ovog fonda da bi ubuduće postojala saradnja ova dva fonda.

Republika Turska je pre nekoliko dana Fondu HNKA odobrila stipendiranje pet studenata. Za vreme boravka u Beogradu predstavnici fonda posetili su i ambasadu Turske.

 

Sajma Dražanin

Poseta ambasadora Turske

11079208 457301641083885 26083353 nČlanovi upravnog studentskog odbora fondacije ,, HNKA ” bili su gosti ambasadora Republike Turske u Beogradu.

Na sastanku je predstavljen rad te novopazarske fondacije, a domaćini su izrazili zadovoljstvo što postoji jedna takva organizacija, koja pored pomoci starim, nemoćnim i siromašnim daje stipendije za vise od 60 studenata, ne samo iz Novog Pazara već i okoline. Ambasador Turske je obećao pomoć pri nabavci medicinske opreme za otvaranje poliklinike ‘’HNKA” . Delegacija fonfacije ‘’HNKA” boravice u  Republici Turskoj, a početkom naredne nedelje podelice i Ramazanske pakete onima koji su materijalno ugrozeni.

                                         

Dženeta Nicević

 

Predstavnici Fondacije HNKA u poseti ambasadama

predstavnici fhnk u poseti ambasadamaPredstavnici Fonda Hadžinadžija Karabegović Agušević, predstavili su svoju organizaciju i Ambasadi Alžira u Beogradu.

Nakon sastanka sa alžirskim ambasadorom, predstavnici ove, može se reći, internacionalne humanitarne organizacije iz Novog Pazara, prisustvovali su kokltelu u Ambasadi Češke, povodom stupanja na dužnost nove ambasadorke te zemlje, sa kojom Fondacija ''Hadžinadžija Karabegović Agušević'' gaji dugogodišnju uspešnu saradnju. Sastanak sa ambasadorom Alžira u Beogradu Abdulkaderom Mesdouom, organizovan je posredstvom Srpsko-azerbejdžanske privredne komore, na inicijativu predsednika te orgasnizacije, Zorana Samija i njegovog zamenika Vladana Škorića.

Opširnije..Predstavnici Fondacije HNKA u poseti ambasadama

Žiro računi za uplatu donacija

HUMANITARNI FOND

HADŽINADŽIJA KARABEGOVIĆ AGUŠEVIĆ

FINDOMESTIC BANKA, Srbija, Novi Pazar

240-0124392701800-76

 

HUMANITARNI FOND

HADŽINADŽIJA KARABEGOVIĆ AGUŠEVIĆ

RAČUN ZA INOSTRANSTVO

RAIFFEISEN BANKA AD, Beograd, RS

SWIFT: RZBSRSBG

IBAN: RS35265100000002073620