Vesti

Predstavnici Fondacije HNKA u poseti ambasadama

predstavnici fhnk u poseti ambasadamaPredstavnici Fonda Hadžinadžija Karabegović Agušević, predstavili su svoju organizaciju i Ambasadi Alžira u Beogradu.

Nakon sastanka sa alžirskim ambasadorom, predstavnici ove, može se reći, internacionalne humanitarne organizacije iz Novog Pazara, prisustvovali su kokltelu u Ambasadi Češke, povodom stupanja na dužnost nove ambasadorke te zemlje, sa kojom Fondacija ''Hadžinadžija Karabegović Agušević'' gaji dugogodišnju uspešnu saradnju. Sastanak sa ambasadorom Alžira u Beogradu Abdulkaderom Mesdouom, organizovan je posredstvom Srpsko-azerbejdžanske privredne komore, na inicijativu predsednika te orgasnizacije, Zorana Samija i njegovog zamenika Vladana Škorića.

 

Prvi susret sa ambasadorom Alžira za predsednika Fonda Hadžinadžija Karabegović Agušević, Ruždiju Aguševića, i studente stipendiste, bio je prilika da se, u cilju uspostavljanja saradnje, predstave sva četiri programa humanitarnog delovanja Fondacije. U prvom planu bilo je reči o obrazovanju, stipendiranju studenata i mogućoj razmeni, jer, Fondacija je do sada izškolovala preko stotinu studenata. Predstavljene su i brojne socijalne, zdravstvene, ali i graditeljske humanitarne aktivnosti.

 Na koktelu, povodom stupanja na dužnost nove ambasadorke Češke u Beogradu, Ivane Hulivsove, češki student, predsednik Fonda ''Hadžinadžija Karabegović Agušević'', mr Ruždija Agušević predstavio je planove o nastavku već postojeće uspešne dugogodišnje saradnje, podsetivši novu ambasadorku Češke na brojne, uspešno realizovane zajedničke projekte. Prema rečima Aguševića, saradnja njegove humanitarne organizacije sa različitim ambasadama, veoma je značajna za rešavanje, u celoj zemlji toliko prisutnih, socijalnih problema.

 

 

 

Žiro računi za uplatu donacija

HUMANITARNI FOND

HADŽINADŽIJA KARABEGOVIĆ AGUŠEVIĆ

FINDOMESTIC BANKA, Srbija, Novi Pazar

240-0124392701800-76

 

HUMANITARNI FOND

HADŽINADŽIJA KARABEGOVIĆ AGUŠEVIĆ

RAČUN ZA INOSTRANSTVO

RAIFFEISEN BANKA AD, Beograd, RS

SWIFT: RZBSRSBG

IBAN: RS35265100000002073620